RANDEVU OLUŞTUR

Doç. Dr. Fatih Irmak Plastik Cerrah

Istanbul, Turkey

İstanbul, BBL’de Avrupa, Asya ve Afrika’nın tartışmasız lider sağlık turizmi destinasyonu!
Home 9 Blog 9 İstanbul, BBL’de Avrupa, Asya ve Afrika’nın tartışmasız lider sağlık turizmi destinasyonu!

TÜRKİYE, SAĞLIK TURİZMİNDE ESTETİK CERRAHİNİN PARILDAYAN DESTİNASYONU

İSTANBUL, ESTETİK CERRAHİNİN YENİ BAŞKENTİ

Türkiye

Türkiye’de Tıp ve Sağlık Hizmetleri

Türkiye’nin Sağlık Turizmindeki Önlenemez Yükselişi

TÜRKİYE ESTETİK CERRAHİ İÇİN NEDEN ÇOK İYİ BİR SEÇENEK? İSTANBUL ESTETİK CERRAHİ İÇİN NEDEN ÇOK İYİ BİR SEÇENEK?

Türkiye’de son derece iyi eğitimli ve çok tecrübeli plastik cerrahlar var!

Türkiye’de plastik cerrahlar kadar hemşireler ve sağlık destek personeli de iyi eğitimli ve tecrübeli!

Türkiye, hastane ve kliniklere son 20 yılda yaptığı yatırımla EMEA bölgesinin en yeni ve modern sağlık alt yapısına sahip

Türkiye’ye estetik amaçlı sağlık turizmi için geldiğinizde refakatçiniz, aileniz hatta sizin için küçük tatil ve kültür turizmi kaçamakları da var. Neden olmasın?

Türkiye, İstanbul’da estetik cerrahi olmak için en önemli diğer neden: Ulaşılabilir ve ekonomik!

İstanbul’da hangi estetik cerrahiler daha çok rağbet görüyor?

TÜRKİYE, SAĞLIK TURİZMİNDE ESTETİK CERRAHİNİN PARILDAYAN DESTİNASYONU

İSTANBUL, ESTETİK CERRAHİNİN YENİ BAŞKENTİ

Türkiye

Türkiye, coğrafi olarak Asya, Avrupa ve Afrika’nın tam ortasında yer alıyor. Tarih boyunca ticaretin, tarımın, sanatın, farklı medeniyetlerin beşiği olmuş. Eski dünyanın, doğu ve batı medeniyetlerinin, eskinin ve yeninin, modernin ve gelenekselin bir arada var olduğu bütün kıtaların yaşayan bir müzesi ve özeti gibi.

Bu sayılan özellikleri nedeniyle uluslararası turizmde dünyanın en önde gelen destinasyonlarından birisi de Türkiye. Türkiye, Fransa ve İspanya’dan sonra AB bölgesinin 3. dünyanın ise 4. en fazla dış turist alan ülkesi konumunda.

Türkiye’de Tıp ve Sağlık Hizmetleri

Türkiye köklü tarihinden gelen tıp ve cerrahi eğitimi ve uygulaması geleneğine sahip. Avrupa’nın Avicenna ismiyle andığı İbni Sina ve Farabi gibi dünya tıp tarihinin öncüleri ile aynı geleneğe sahip Türkiye tıbbı, Türk modernleşmesi döneminde Alman ve Fransız tıp ekolleri ile de zenginleşerek son 170 yılda oluşturduğu alt yapı ve kurumsallaşma ile dünyanın en iyi tıp ekollerinden birisi haline geldi.

Ülkenin pek çok bölgesinde açılan tıp fakülteleri, dünya standartlarında hekim, hemşire, teknik ve yardımcı sağlık personeli yetiştiriyor. 85 milyon Türk vatandaşı, ücretsiz ve eşit olarak kamu sağlık kuruluşlarından sınırsız yararlanabiliyor.

Türkiye’nin Sağlık Turizmindeki Önlenemez Yükselişi

Son 20 – 25 yılda kamu sağlık kuruluşlarına paralel olarak Türkiye, özel sağlık sistemine sağlık turizmini hedefleyerek çok büyük yatırımlar yaptı. 2000’lerin başından itibaren sürekli artan bir ivme ile merkezinde olduğu Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarından sağlık turizmi hastası almaya başladı.

Türkiye, son derece modern ve yeni inşa edilmiş, en ileri tıbbi alt yapıya sahip, otelcilik ve konaklama hizmetleri ile AB ve Kuzey Amerika’daki sağlık kuruluşları ile karşılaştırılamayacak kadar ileri, adete sağlığın 5 yıldızlı otel hizmetini veren sağlık kuruluşlarını oluşturdu.

Tıpkı turizmde olduğu gibi sağlık turizminde de son 20 yılda yakaladığı ivme ile Türkiye çok iyi eğitimli ve tecrübeli hekim ve hemşireleri, sağlık teknik personeli ve destek personelleri, konaklama ve otelcilik hizmetleri ile bir bütün olarak bulunduğu coğrafyaların en iyi sağlık turizmi hizmeti veren ilk 4 ya da 5 ülkesi arasına girdi. Üstelik Türkiye’de fiyat ve ulaşılabilirlik olarak AB bölgesine göre oldukça ekonomik şartlarda üst düzey cerrahi ve otelcilik hizmetleri verilebiliyor.

TÜRKİYE ESTETİK CERRAHİ İÇİN NEDEN ÇOK İYİ BİR SEÇENEK? İSTANBUL ESTETİK CERRAHİ İÇİN NEDEN ÇOK İYİ BİR SEÇENEK?

Türkiye’de son derece iyi eğitimli ve çok tecrübeli plastik cerrahlar var!

Türkiye’de cerrahi uzmanlık eğitiminin önemli şartlarından birisi de kamu kuruluşlarında uzmanlık eğitimi boyunca çalışmak, eğitici bölüm şeflerinin gözetiminde olabildiğince çok vaka görmek ve vakaya girmektir. Bu amaçla kamu hizmeti için açılan kamu üniversite, eğitim ve araştırma hastaneleri vatandaşlar için ücretsiz hizmet verir. Türkiye’de bir estetik ve rekonstrüktif cerrah uzmanlığını aldığında hemen bir özel hastanede veya kendi kliniğinde çalışamaz. En az 2 sene bir devlet sağlık kuruluşunda kamu hizmeti gerçekleştirmek zorundadır. Türkiye’de bir estetik ve rekonstrüktif cerrah, cerrahi yeterliliğini aldığında muhtemelen AB vatandaşı meslektaşlarına nazaran çok daha tecrübelidir. Bir AB vatandaşı meslektaşının ortalama 5-6 yılda görebileceği vakayı kamu hizmeti sırasında 1-2 senede görür ve cerrahi el melekeleri bu oranda gelişmiştir.

Türkiye’de plastik cerrahlar kadar hemşireler ve sağlık destek personeli de iyi eğitimli ve tecrübeli!

Özellikle estetik cerrahi alanında cerrahi hizmeti veren doktor kadar hemşire ve diğer yardımcı personelin de bilgisi ve tecrübesi önemli. Hastanın estetik cerrahi operasyonuna hazırlığı, operasyon sonrası verilecek sağlık hizmetleri, hastanın aldığı diğer hizmetler bir bütün olarak koordine edilmeli.

Üstelik hasta başka bir ülkeden estetik cerrahi için geldiyse bu süreçlerin titizlikle programlanması, uygulaması ve takibi gerekiyor.

Türkiye’de turizmden gelen transfer ve konaklama yönetimi ile tıbbi süreçlerin yönetimi ve tamamının koordinasyonu konusunda oldukça iyi bir hizmet alabilirsiniz.

Türkiye, hastane ve kliniklere son 20 yılda yaptığı yatırımla EMEA bölgesinin en yeni ve modern sağlık alt yapısına sahip

Türkiye’de sağlık turizmi yapabilmek Sağlık Bakanlığı’nın ciddi denetimleri sonucu verilecek izne bağlı. Özellikle hastane ve klinikler, bu yüksek standartları tutturarak sağlık turizmi faaliyetlerini resmi olarak gerçekleştirebilirler. Türkiye’de gerek zincir hastaneler, gerek hastaneler gerekse klinik sahibi hekimler, sağlık bakanlığının AB standartlarına göre oluşturduğu sağlık turizmi yapabilme yeterliliğine sahip olmak için ulusal ve uluslararası kalite akreditasyonlarına sahip olmak zorundadır. Türkiye, dünyada JCI standartlarına sahip en çok hastanesi olan ülkelerden biridir.

Türkiye’de sağlık turizmi yapan kuruluşların çoğu yeni ve modern binalarda hizmet verir. Konaklama ve otelcilik hizmetleri hastaneden çok hastaneden beklenmeyecek şekilde bir turizm oteli kalitesindedir.

Sağlık hizmeti personeli dışındaki personeller de bu anlamda çok iyi ev sahipliği gösteren ve çözüm odaklı kişilerden oluşur.

Türkiye’ye estetik amaçlı sağlık turizmi için geldiğinizde refakatçiniz, aileniz hatta sizin için küçük tatil ve kültür turizmi kaçamakları da var. Neden olmasın?

Özellikle estetik operasyonlar gibi kişilerin isteklerine bağlı sağlık hizmetlerinde yurt dışından gelen hastalar ve onların refakatçileri, ameliyata hazırlık evresinde veya ameliyattan sonraki kontrollere kadar geçen zamanlarda hastane ve otel odasında beklemek zorunda değiller. Özellikle estetik amaçlı sağlık turizminin başkenti olan İstanbul çok büyük fırsatlar sunuyor! Tarih, gastronomi, boğaz, saraylar, mimari, sergiler, müzeler gibi İstanbul’un sunabileceği pek çok fırsat sağlık turizmi deneyimini aynı zamanda harika bir kültür tatili deneyimi ile birleştirebilir.

Türkiye, İstanbul’da estetik cerrahi olmak için en önemli diğer neden: Ulaşılabilirlik ve ekonomiklik!

Avrupa, Afrika ve Asya’nın kesiştiği yerdeki Türkiye ve dünyada iki kıtada birden var olan bir şehir İstanbul! Güzelleşmek, yenilenmek ve gençleşmek için daha iyi bir coğrafya olamaz, değil mi?

Herhangi bir AB ülkesinden İstanbul’a uçuş 3 saat ila 1 saat arasında değişiyor. Yani ortalama bir rush hourda işten eve dönerken harcayabileceğiniz vakitten belki biraz daha az sürede İstanbul’a gelebilirsiniz.

Bu yazıda bahsedilen, hekim kalitesi ve tecrübesi, sağlık personeli kalitesi, sağlık alt yapısı ve turizm hizmetlerini bir arada bulabileceğiniz nadir sağlık turizmi destinasyonlarından birisi İstanbul.

Belki hepsini bir arada bulabileceğiniz dünyada bir iki seçenek kalmıştır ama İstanbul tüm alternatiflerini geride bıraktığı bir fırsat daha sunuyor, ekonomiklik.

Estetik cerrahilerde, İstanbul’da ulaşabileceğiniz en iyi hekim ve en iyi hastanelerin size olan maliyeti AB ülkeleri ve Kuzey Amerika’daki benzerleri ile karşılaştırdığınızda bazı işlemlerde 1/10 oranında çok daha ekonomik maliyetlerle gerçekleşiyor. 

Harika bir konaklama ve transfer, çok iyi cerrahlar, çok gelişmiş ve modern hastaneler, çok iyi cerrahi sonuçlar İstanbul’da benzer kalite ve özellikteki AB ve Kuzey Amerika’daki muadillerine oranla ortalama %30-50 aralığında daha uygun maliyetlerle sunuluyor. Üstelik bu hizmetlerin çoğu bir paket olarak sunulduğu gibi bu fiyatlara konaklama ve İstanbul için transferler de dahil oluyor.

Eğer yurtdışında estetik cerrahi alanında hizmet almayı ve İstanbul’a gelmeyi düşünüyorsanız!

İstanbul’da hangi estetik cerrahiler daha çok rağbet görüyor?

İstanbul, Avrupa, Asya ve Afrika bölgelerinde en önemli estetik ve plastik cerrahisi sağlık turizmi merkezi haline gelmeye başladığından bu yana estetik cerrahinin her alanında pek çok ülkeden hasta almaya başladı. Hem kadınların hem erkeklerin hem de LGBTİ+ genderın estetik cerrahinin her alanında hizmet almak için geldiği İstanbul’da başlıca tercih edilen estetik cerrahiler ve uygulamalar aşağıdaki gibidir:

  • Abdominoplasti (tummy tuck)
  • Mummy makeover
  • BBL
  • Rinoplasti
  • Meme büyütme
  • Meme küçültme
  • Meme dikleştirme
  • Yüz germe
  • Kol germe
  • Bacak germe
  • Jinekomasti
  • Saç ekimi
  • Liposuction
  • Dolgu ve botoks
  • Yüz askısı

İstabul’da başarıyla gerçekleştirilen estetik cerrahi ameliyatları ve uygulamaları hakkında daha fazla bilgi için Ebopras sertifikalı estetik cerrah Doç. Dr. Fatih Irmak’ın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Dr. Fatih Irmak

Estetik cerrahi için İstanbul bütün avantajları ve güzellikleri ile sizi bekliyor. Harika bir deneyim için hemen harekete geçin. Şartlar ve fiyatlar için bizimle iletişime geçin!

İLGİLİ DİĞER YAZILAR

İstanbul, Estetik Cerrahinin Yeni Başkenti

İstanbul, BBL’de Avrupa, Asya ve Afrika’nın tartışmasız lider sağlık turizmi destinasyonu! Eğer Avrupa’da yaşıyorsanız BBL (Brazilian Butt Lift) için İstanbul en doğru ve avantajlı sağlık turizmi destinasyonu İstanbul’da BBL yaptırmanın avantajları neler? BBL...

Annelik Estetiği (Mommy Makeover) Nedir?

Mommy makeover ameliyatI öncesi ve sonrası Mommy makeover ameliyatları; meme Dikleştirme (implantlı veya implantsız) ve karın germe ameliyatlarının beraber yapıldığı kombine işlemlerdir. Mommy makeover ameliyatını kimler tercih etmeli Emzirme ve hamilelik süreçleri...