RANDEVU OLUŞTUR

Doç. Dr. Fatih Irmak Plastik Cerrah

Istanbul, Turkey

Annelik Estetiği (Mommy Makeover) Nedir?
Home 9 Blog 9 Annelik Estetiği (Mommy Makeover) Nedir?

Mommy makeover ameliyatI öncesi ve sonrası

Mommy makeover ameliyatları; meme Dikleştirme (implantlı veya implantsız) ve karın germe ameliyatlarının beraber yapıldığı kombine işlemlerdir.

Mommy makeover ameliyatını kimler tercih etmeli

Emzirme ve hamilelik süreçleri hem memelerde sarkıklık hem de karın cildinde verilemeyen kilolar ve sarkıklıkla sonuçlanabilmekte. Bu durum psikolojik ve bedensel olarak bazı sorunlara yol açabilmektedir.

Mommy makeover öncesi

Mommy makeover öncesi diyet

Bütün body shaping ameliyatlarında olduğu gibi bu ameliyatlarda da ameliyat öncesi diyet ve egzersiz ile ideal kiloya düşmek ameliyat sonuçlarının optimal olması için gereklidir . Emzirme bırakıldıktan en az 6 ay sonra yapılması gereken bu işlemlerde kan testi sonuçlarının da ideal olması gerekir (hemoglobin minimum 12-13 g/dL seviyelerinde olmalı ). Sigara içen hastalarda dolaşım sorunlarına yol açabilmektedir, bu da dikiş hatlarında iyileşme sorunu yaparak iyileşmeyi geciktirmektedir. Ameliyattan en az 2 ay önce sigara bırakılmalı. Diğer kullanılan ilaçların bırakılmasına ise cerrahınızla konuşarak karar verilmeli.

Mommy makeover ameliyatı

Mommy makeover ameliyatı sonrası

Sarkık meme genellikle nipple (meme ucu)’nun meme altı oluğun daha altında olması şeklinde tanımlanır. Bu durumda Meme Dikleştirme de yapmak gerekir. Eğer memeler sarkık değilse sadece küçük ise meme protezi ile ideal görünüm elde edilebilir . Meme Dikleştirme de skar ters T veya I şeklinde olurken, sadece meme protezi yapılacaksa meme oluğundan yapılacak iz ile bu işlem sağlanabilir. Ameliyat sonrası süreçte 4 hafta sporcu/cerrahi sütyen giyilmesi hafif baskı sağlayarak meme formunu korumada yardımcı olacaktır. Karın dokusu fazlalıkları cilt sarkıklığı ya da yağlanma şeklinde 2 türlü ya da bunların kombinesi şeklinde olabilir. Bu durumda sezaryen skarından biraz daha uzun şeklinde olacak bir izle sarkık karın cildi çıkarılır. Hamilelik ya da kilo alma esnasında ayrışmış olan diastasis recti (muscle hernia) onarılır . Böylece iç sıkılaştırma da yapılmış olur. Eğer gerekliyse kontur verme amacıyla bel alanlarına liposuction yapılır. Ameliyat sonrası genellikle 2 gün hastane yatışı yeterli olur. İlk birkaç hafta hafif eğik pozisyonda yürümek karın germe skar hattını rahatlatacağı için iyileşme de daha kolay olacaktır . 2-3 hafta sonra yorulmayacak şekilde yürüyüş tarzı sporlara başlanabilir . Ortalama 8 hafta sonra ise daha ağır sporlar yapılabilir. Liposuction da yapılmışsa 6-8 hafta / 24 saat korse kullanılması uygun olacaktır.

Bu makalede Mommy makeover ana başlığı altında 

Mommy makeover ameliyatı öncesi ve sonrası,

Mommy makeover öncesi ve sonrası,

Mommy makeover ameliyat süreci nasıl gerçekleşir,

Mommy makeover ameliyatlarında kullanılan teknikler,

Mommy makeover ameliyatının öncesinde ve sonrasında nelere dikkat edilmeli,

Mommy makeover sonuçlar konu başlıklarını açıklamaya çalıştık. Ben ve ekibim bu süreci yüzlerce hasta deneyimimiz ile beraber başta İngiltere, ABD, Fransa, Almanya, İskandinav ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen hastalara sunmaktayız. Lütfen aklınıza takılan bir şey olursa bizlere sormaktan ve danışmaktan çekinmeyiniz.

 

 

 

-DOÇ: DR: FATİH IRMAK

 

İLGİLİ DİĞER YAZILAR

İstanbul, Estetik Cerrahinin Yeni Başkenti

İstanbul, BBL’de Avrupa, Asya ve Afrika’nın tartışmasız lider sağlık turizmi destinasyonu! Eğer Avrupa’da yaşıyorsanız BBL (Brazilian Butt Lift) için İstanbul en doğru ve avantajlı sağlık turizmi destinasyonu İstanbul’da BBL yaptırmanın avantajları neler? BBL...