RANDEVU OLUŞTUR

Doç. Dr. Fatih Irmak Plastik Cerrah

Istanbul, Turkey

BBL (Brazilian But Lift) Öncesi ve Sonrası
Home 9 Blog 9 BBL (Brazilian But Lift) Öncesi ve Sonrası

BBL (brasilian butt lift) ameliyatları son dönemde gerek vücut şekillendirme gerekse popoya hacim verme amacıyla yapılan, son dönemin en popüler ameliyatlarından biridir.

Waist (bel) küçülmekte hips ve popo kısmı hacim alarak şekillenince kum saati görünümü elde edilmekte. Genellikle Liposuction’a; karın, bel, yanlar(love handles), sırt alanları dahil edilmektedir. Kullanılan ilaçlar, kronik hastalıklar ameliyat öncesi rejim cerrahınıza bildirilmelidir. Özellikle yurtdışı hastalarının ameliyat öncesi video konsültasyon şeklinde cerrahıyla görüşmesi ve bütün sorularının yanıtlanması karşılıklı güveni de arttırır. Yine ameliyattan 1 ay önce yapılan kan testi sonuçlarını cerrahınızla paylaşmanız çok önemlidir.

BBL (brazilian but lift)’de neyi farklı yapıyoruz

En iyi BBL (brazilian but lift) teknikleri

Tecrübeli ellerde yapılırsa başarı oranı çok yüksek olmakla birlikte safe technique olmazsa olmazdır. Kendi pratiğimde klasik liposuction yerine, PAL (Power assisted liposuction) tekniği olan en güncel ve modern uygulama Microaire kullanmaktayım. Aynı zamanda yağ transferi esnasında ultrasonography yardımıyla kas üzeri planda kaldığımı confirm ederek komplikasyon ihtimalini de düşürmekteyiz. Eğer ciltte de minimal – orta sarkıklık (sagginess) ya da fazlalık (loose) varsa aynı seansta Argon Plasma uygulamasıyla skin tightening uygulaması da yapmaktayız. Ameliyat bitiminde fazla sıvıların drene olması için sırt ve karın bölgesine drenler tatbik edilir. Son olarak faja, surgical foam, abdominal ve back board uygulamasıyla operasyon sonlandırılır.

BBL ameliyat süresi ne kadar

BBL ameliyatı sonrası hasta kaç gün hastanede yatmalı

BBL (brazilian but lift)  sonrası hasta kaç gün otelde konaklar

Genellikle 3 saat civarı süren bu ameliyat sonrası 1-2 gün hastanede kalınması yeterli olmakta. Yurtdışından gelen hastalar için Ardından ortalama 6-7 gün otel konaklaması yeterli olmaktadır.

BBL ameliyatı öncesi ve sonrası nelere dikkat edilmeli

BBL (brasilian butt lift) ameliyat sonrası süreç en az ameliyat kadar önemlidir. Ameliyattan 3-4 saat sonra hastaya özel hafif yemek yendikten sonra kalkıp yürümesi çok önemlidir.  Gerekli tedaviler uygulanması amacıyla 1-2 gün hastane yatışı yeterlidir. Hastanede yatarken ilk gece tek doz anticoagulant tedavisi yapılmalı. Hastanın drenleri üzerindeyken ve çekilir çekilmez liposuction masajları başlamalıdır. Gelen sıvı miktarına göre ilk başlarda günde 1-2 kez devamında ise haftada 3-4 kez olmak üzere en az 2-3 hafta devam etmelidir. O yüzden ameliyat sonrası cerrahın tavsiye ettiği otelde 6-7 gün konaklamalı bu esnada günlük hemşire ziyareti yapılarak hem masajları yapılmalı hem de  pansumanları değiştirilmelidir. Genellikle ameliyattan 4-5 gün sonra drenler çekilir ve cerrahın ameliyat sonrası muayenesi yapılır. Drenler çekildikten 1 gün sonra hasta duşunu alabilir, duştan sonra dikiş yerleri steril olarak kurutulmalı ve pansumanı değiştirilmeli ameliyat sonrası pansuman 3-4 günde 1 kez ya da her masaj esnasında değiştirilmesi gerekir, ameliyattan 2 hafta sonra pansuman yapılmasına genellikle gerek kalmaz.

6-8 hafta yüzüstü yatılması, poponun yatak ya da sandalyeye temasının engellenmesi optimal sonuçlar açısından gerekliliktir. BBL pillow ile oturtulmasında sakınca yoktur.

BBL (brazilian but lift) sonuçlar

BBL (brazilian but lift)  sonrası süreç

Ameliyat esnasında takılan stage 1 faja ameliyattan 1 hafta-10 gün sonra stage 2 faja ile değiştirilmelidir . Yine vücut şekillenmesi ve sıvı birikiminin önlenmesi açısından liposuction alanlarına kompresyon, surgical foam ve board lar kullanılmaya devam edilmelidir (tercihen 6 hafta) . Ameliyat sonrası ödemin inmesi ve poponun nihai şeklini alması 2-4 ayı bulur, bazen 6 aya kadar devam eder.

BBL (brazilian but lift) ameliyatı sonrası seks

BBL (brazilian but lift)  sonrası spor

BBL (brazilian but lift)  diyet

Ameliyat sonrası süreçte ilk 3 hafta diyet ve spor yapılmamalı; 3 hafta sonra yürüyüş gibi hafif sporlar yapılmalı ve diyete başlanmalı . Ağır sporlar için ameliyat sonrası 2. ayı beklemeliyiz . Cinsel perhiz de ameliyat sonrası 4. haftada popo teması engellenerek sonlanabilir.

BBL (brazilian but lift)  öncesi ve sonrası süreçler bu blog yazısında anlattığım şekilde gerçekleşmektedir. Ben ve ekibim bu süreci yüzlerce hasta deneyimimiz ile beraber başta İngiltere, ABD, Fransa, Almanya, İskandinav ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen hastalara sunmaktayız. Lütfen aklınıza takılan bir şey olursa bizlere sormaktan ve danışmaktan çekinmeyiniz.

BBL (brazilian but lift) ameliyat süreci nasıl gerçekleşir,

BBL (brazilian but lift)  ameliyatlarında kullanılan teknikler neler,

BBL (brazilian but lift)  ameliyatının öncesinde ve sonrasında nelere dikkat edilmeli,

BBL (brazilian but lift)  sonuçlar nelere göre farklılık gösterir sorularına cevap vermeye çalıştık. Diğer blog yazılarında görüşmek üzere.

                                                                                -DOÇ. DR. FATİH IRMAK

 

İLGİLİ DİĞER YAZILAR

İstanbul, Estetik Cerrahinin Yeni Başkenti

İstanbul, BBL’de Avrupa, Asya ve Afrika’nın tartışmasız lider sağlık turizmi destinasyonu! Eğer Avrupa’da yaşıyorsanız BBL (Brazilian Butt Lift) için İstanbul en doğru ve avantajlı sağlık turizmi destinasyonu İstanbul’da BBL yaptırmanın avantajları neler? BBL...